Şimdiye kadar sorulmuş en zor mülakat soruları

Şimdiye kadar sorulan en zor mülakat sorularından bazıları nelerdir?

Bir düzlemde sonsuz siyah ve beyaz nokta vardır. Bir siyah nokta ile bir beyaz nokta arasındaki mesafenin bir birim olduğunu kanıtlayın.

Goldman Sachs’ta bir teknoloji analisti rolü için bir röportaj sırasında sorulan bir soru. Cevabı biliyorsanız, muhtemelen NASA için çalışmalısınız.

Az önce oluşturduğunuz koddaki 15 hatayı bana söyleyebilir misiniz?

Aşağıdaki senaryo, bilgisayar devlerinden biriyle yapılan bir röportajda ortaya çıktı: Bir yazılım mühendisliği pozisyonu adayı bir mülakata girdi ve herhangi bir dilde “Merhaba Dünya” yazan bir program yazması istendi. Görüşmeci koda baktı ve adaya kodda 15 hata bulması için beş dakikası olduğunu söyledi. Aday bunu yapamadı ve iş nedeniyle reddedildi.

İçeri girdiğinizden beri bu odada neler değişti?
Bir aday, görüşme için bir ofise girdi ve görüşmeci tarafından en büyük güçlerinin ne olduğunu sordu. Aday, detaylara büyük önem verdiklerini söyledi. Görüşmeyi yapan kişi, adaya ofisi terk edip beş dakika içinde geri gelmesini söyledi. Aday yaptığında, görüşmeci ona adayın odaya ilk girmesinden bu yana neyin değiştiğini sordu. Aday bilmiyordu. Cevap? Saatin üzerindeki yelkovan hareket etmişti.

Bana bir dakika içinde dürüst olduğunuzu kanıtlayın.
Bir görüşmeci adaya dürüst olup olmadığını sordu. Aday evet dedi. Görüşmeci bana bunu bir dakika içinde kanıtla dedi. Aday suskun kaldı.