Lise ve üniversite eğitimi, gençlerin yaşıtlarından ve profesyonellerden yaşam için değerli beceriler edindiği bir süreçtir. Okul günleri, zamanı eğlenceli, bilgilendirici etkinliklerle doldurur ve gençleri iş dünyasına hazırlar. Lise eğitiminin önemli olmasının birçok nedeni vardır, ancak hepsinden önemlisi, uzun vadeli hedeflere ulaşmanın ve başarıdan gurur duymanın bir yoludur.
Toplum ve iş yapma biçimleri sürekli değişiyor, ancak bir gerçek oldukça tutarlı kalıyor. Eğitim İstatistiklerine göre liseyi bitiren genç yetişkinler, liseyi bitirmeyenlere göre istihdamdan yüzde 20 daha fazla yararlanıyor. Gerçek dünya, yiyecek, tıbbi yardım gibi temel malzemeler veya eğlence etkinlikleri için paraya ihtiyaç duyar. İyi bir lise ve üniversite eğitimi, gelecekte ihtiyacınız olan ve istediğiniz şeyleri satın almak için daha fazla para kazanmanıza yardımcı olur.
İşsizlik oranları sadece lise diploması almayanlarla sınırlı değildir. Liseyi bitirmemiş kişiler için işsizlik oranlarının, diploması olanlara göre daha yüksektir. İyi bir lise ve üniversite bitirmek, hazır olduğunuzda bir iş bulabilmenize yardımcı olabilir.
Birçok lise müfredatında belirli yaşam becerileri dersler vardır, ancak okulunuzun yaşam becerileri sınıfı olsun ya da olmasın, lisede yararlı beceriler öğreneceksiniz. Gençler için en önemli yaşam becerileri okulla ilgili etkinlikler aracılığıyla öğrenilir.
Bunlardan bazıları:
- Bilgiyi gerçek hayattaki durumlara uygulama becerisi,
- bağımsız düşünme becerileri
- Düşünce ve görüşleri ifade etme becerisi
- Uzun vadeli ve kısa vadeli hedeflerin oluşturulması ve takibi
- Görev ve sorumlulukları dengelemeyi öğrenmek
- Başkalarıyla çalışma yeteneği
Katılım, programlar, sınıf çalışması ve ev ödevi yoluyla gençler sebat, öz denetim ve gelecekte ev ve iş hayatı için gerekli diğer becerileri öğrenirler.
Toplum, tüm üyelerinin yasalara uymasına, kendi kendilerine bakmasına ve daha iyi olanı düşünmesini ister ve güvenir. Liseyi bitiren insanlar, finansal istikrar açısından topluma daha fazla katkı sağlar. Liseyi terk edenlerin mezunlara göre kamu yardımı programlarını kullanma ve hapiste kalma olasılığı daha yüksektir .
Daha az eğitimli insanlar ödediğinden daha fazla kaynak kullanır ve diğer toplumsal ihtiyaçlardan uzaklaşabilecek bir sistem yaratır.
Kalıcı, mutlu bir evlilik gelecekteki hedeflerinizden biriyse, iyi bir eğitim almak bunu başarmanıza yardımcı olabilir.İyi eğitim alan kişilerin evlenme ve evli kalma olasılığı daha yüksektir.
Kaynak: Alliance for Excellent Education